I Jornada de la Gamba del Cap de Creus

/I Jornada de la Gamba del Cap de Creus
I Jornada de la Gamba del Cap de Creus2018-11-07T12:16:53+00:00

I JORNADA DE LA GAMBA DEL CAP DE CREUS

El Port de la Selva

El passat dijous 12 de juliol de 2018 es va celebrar la I jornada de la Gamba del Cap de Creus amb la presentació del nou obrador ubicat a la Confraria de Pescadors del Port de la Selva i també amb un recorregut pel litoral del Cap de Creus fins a arribar a l’antiga barraca de pescadors de Cala Prona on s’ha ofert a tots els convidats a tastar la gamba vermella del Cap de Creus capturada pels pescadors del Port de la Selva.

L’acte ha comptat amb la presència de Josep Maria Cervera, alcalde de El Port de la Selva, Josep Frias, diputat de l’àrea de promoció econòmica de la Diputació de Girona, David Ruiz, responsable d’explotació de ports de la Generalitat de Catalunya, Jordi Rodon, cap de serveis de recursos marins de la direcció general de pesca i afers marítims de la Generalitat de Catalunya, Lluís Ferguell, president del club nàutic de El Port de la Selva, Segio Rossi, biòleg i novel·lista científic, Puri Canals, biòloga i Manel Perelló, patró major de la Confraria, entre altres convidats. S’ha celebrat gràcies al suport de l’àrea de promoció econòmica de la Diputació de Girona i del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent.

La jornada té com a objectiu fomentar i promocionar la marca de garantia dels productes del Cap de Creus amb la gamba vermella i el pop roquer com a protagonistes. Enguany celebrem l’adhesió de la Confraria de Pescadors del Port de la Selva com a col·lectiu de Girona Excel·lent i el projecte d’obrador que permetrà a la confraria ampliar la seva gamma de productes propis.

La jornada no seria completa sense afegir el component del patrimoni natural i arquitectònic que ens envolta. Amb un recorregut amb vaixell resseguint el Cap de Creus els convidats han pogut gaudir de l’increïble paisatge fins a arribar a la barraca de Cala Prona, inclosa a l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Un cop a la barraca els convidats han tastat la gamba vermella del Cap de Creus compartint la seva visió de la marca i el projecte de la Confraria de Pescadors del Port de la Selva.

Aquests testimonis s’han documentat i en el transcurs de les pròximes setmanes es presentarà un audiovisual amb les conclusions.

La marca Gamba del Cap de Creus és una marca registrada de la confraria de pescadors del Port de la Selva, que ens agradaria que fos compartida pels tres ports de la península del Cap de Creus: Llançà, El Port de la Selva i Roses, ja que definitivament acabem anant als mateixos caladors. 

Amb el nostre compromís amb la natura volem posar de manifest la problemàtica de la contaminació del mar i com amb el treball col·lectiu hem de posar fi a aquesta pandèmia. I no serà pas per culpa de les embarcacions d’arrossegament, en el context de pesca sostenible que practiquem a l’entorn de la península del Cap de Creus, i que tant s’han criminalitzat a nivell global en els darrers anys que ara tinguem un fons marí ple de residus i que som nosaltres els pescadors els qui tenim cura d’aquest entorn retirant cada dia centenars d’ampolles, embolcalls i plàstics de tota mena.  Fem una crida a tots els qui tingueu l’esperança de continuar menjant en els pròxims 30 anys productes del mar a què siguem conscients del mal que fa la suma de tots els nostres petits actes. 

Volem agrair enormement el suport de la Diputació de Girona en aquesta jornada que no només posa en portada productes excel·lents del nostre territori sinó que també vol ser un punt de trobada per valorar en una perspectiva de passat, present i futur el món de la pesca i els seus productes actuant de forma local amb una mirada global. 

Comunicació . Confraria de Pescadors del Port de la Selva.

www.cpportdelaselva.com 

@gambacapdecreus